donderdag 29 april 2010

5 tips om meer Retweets te krijgenTe leuk om niet te delen: Twitter-expert Dan Zarella geeft je de magische woorden en tijden waardoor je de grootste kans hebt geretweet (doorgestuurd) te worden.
Retweets geven je aandacht, ze geven je het gevoel dat je interessant bent, en dat willen we allemaal graag. Bovendien geven retweets je een veel groter bereik. Maar hoe zorg je dat je wordt geretweet?
Dan Zarella, auteur van het Social Media Marketing Book, heeft dat helemaal uitgezocht door tienduizenden tweets te analyseren. De resultaten zie je onder de vouw.
Eerst nog 1 extra tip: gebruik niet de volle 140 tekens, laat ruimte voor RT @jouwnaam!

Zarella's 5 tips om retweets te krijgen1. Tweet 's middags, 's avonds en in het weekend. Op vrijdag en tussen 1500 en 2400 wordt er het meest geretweet. De verschillen zijn frappant.


2.  Kies je woorden goed. 'Jij' wordt het vaakst geretweet. Babbelwoordjes als lol, haha, game en andere woorden die duiden op een tweet over je dagelijkse bezigheden het minst. Hieronder zijn top 20:3. Geef een link. Maar 19% van de willekeurige tweets geeft een link; bij retweets is dat 57%.4.  Gebruik bit.ly. Volgens Zarella is dat de meest succesvolle linkverkorter.5.  Minder is beter. Als je vaker dan 1 x per uur links tweet, krijg je minder klikken.


    Geen opmerkingen:

    Een reactie posten